GEESTELIJK GROEI-JAAR

Op woensdag 4 september 2024 starten we ons jaarlijkse Geestelijk Groei-jaar: een doordeweeks programma dat in het teken staat van samen groeien en Jezus volgen. De sleutelwoorden van het jaar zijn: meditatie, reflectie, samen leren en leren door te doen! Door het jaar heen groeien we van binnenuit en leren we Bijbelse hulpmiddelen om daarna verder te groeien en te ontwikkelen.

Leren op afstand mogelijk
Omdat sommige mensen op grotere afstand wonen van de kerk én omdat ouders niet allebei fysiek aanwezig kunnen zijn met deze regelmaat, bieden we het groei-jaar online en offline aan. Bij aanmelding kun je aangeven of je er online of offline bij bent. Wel is het belangrijk dat je fysiek bij de Gebedsavonden en de Retreat aanwezig kunt zijn.

Voor de online deelname is een minimum aantal deelnemers nodig. Meld je daarom nu aan, zodat we jou kunnen indelen in een groep die bij jou past.

Gratis binnen en buiten de kerk
Wij willen iedereen aanmoedigen om zich aan te melden voor het Geestelijke Groei-jaar. Als kerk willen we in jou investeren. Daarom is het geestelijke groei-jaar dit jaar gratis toegankelijk. Ook voor mensen buiten de kerk.

Commitment
Het kan natuurlijk eens voorkomen dat je ergens niet bij kunt zijn. Het is mogelijk om een sessie te missen en deze later via de opname door te nemen. Voor het groei-jaar maken we echter een commitment om niet meer dan één sessie per kwartaal te missen en alleen als het echt nodig is. Voor ouders die de kinderen niet op tijd op bed krijgen, willen we natuurlijk altijd meedenken. 🙂

Een belangrijke reden voor deze commitment is dat we in het groei-jaar samen op reis zijn. Het ene semester bouwt voort op het volgende en daarom is het niet zinvol om de laatste module te volgen, terwijl je eerder grote stukken gemist hebt.

Onderwerpen
Het Geestelijke Groei-jaar is gedeeld in 4 modules. Iedere module bestaat uit 4 avonden (om de week) plus één keer in de maand een uur van gebed en ministry. Deze vindt altijd plaats op de eerste dinsdag van iedere maand 19 – 20 uur.

De volgende onderwerpen komen dit jaar aan bod:

– Jezus volgen: imiteren van de levensstijl van Jezus
– Emotionele gezondheid: bewust worden van je gevoel en interne gezondheid
– Geestelijke disciplines: intentioneel omgaan met geestelijke groei in je dagelijks ritme
– Betekenisvolle relaties: omgaan met de meest belangrijke relaties in je leven

Wat wordt er van je verwacht?

Het Geestelijke Groei-jaar vindt grotendeels plaats op woensdagavonden. De gebedsavonden vinden plaats op dinsdagavond. De schoolvakanties zijn altijd vrij. Tussendoor zijn er voorbereidingsopdrachten en reflectieopdrachten die je maakt.

– verwachte tijdsbesteding: 3 uur per week (incl. avonden en opdrachten)
– 16 woensdagavonden (20:00 – 21:30)
– 8 dinsdagavonden 1 uur gebed en ministry (19:00 – 20:00)
– aanvullend Retreat van 3 dagen 29 – 31 mei 2025
– vertrouwelijke omgang met anderen in het groei-jaar

Iedere avond bestaat uit een gezamenlijke sessie van 30 min, een persoonlijke oefening en een groepsopdracht.

Kosten
Aan het programma zelf zijn geen kosten verbonden. Wel is er aanbevolen leesmateriaal wat zelf aangeschaft kan worden. Voor de Retreat zullen er kosten zijn voor verblijf en eten. Hierover later meer informatie.

Data
Alle data kun je vinden in de C3 Den Haag app. Hieronder staan alle data vermeld. Je kunt ook abonneren op de Google Calendar van C3 Den Haag door
de onderstaande link te kopiëren naar je online kalender instellingen.

https://calendar.google.com/calendar/u/1?cid=YzNkZW5oYWFnQGdtYWlsLmNvbQ

Module 1

Wo 4 september
Wo 18 september
Wo 2 oktober
Wo 16 oktober

Module 2

Wo 13 november
Wo 27 november
Wo 11 december (kerstvakantie)
Wo 15 januari

Module 3

Wo 29 januari
Wo 12 febuari
Wo 19 febuari (één week eerder vanwege Crocusvakantie)
Wo 12 maart

Module 4

Wo 26 maart
Wo 9 april (meivakantie)
Wo 7 mei
Wo 21 mei

Hour of Prayer
1 uur gebed en ministry op de eerste dinsdag van iedere maand oktober – mei 19 – 20 uur.

Grow Retreat 19 – 31 mei 2025

Tijd
woensdagavonden 20:00 – 21:30
dinsdagavonden 19:00 – 20:00

Locatie
Vier Heemskinderenstraat 91, Den Haag

Ik geef me op voor Geestelijk groei-jaar