Veelgestelde vragen

Wat betekent de afkorting C3?

C3 staat voor Christian City Church. Deze naam is ontstaan uit de visie die Pastor Phil Pringle uit Australië in 1980 had om in 10 wereldsteden 10 kerken te stichten. Inmiddels is C3 Church uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan 500 kerken. Kijk voor meer informatie over C3 Global op C3churchglobal.com.

Moet ik geloven om naar de kerk te komen?

Nee. Iedereen is welkom. We doen ons best om nieuwe bezoekers een prettige ervaring te geven tijdens de diensten. Bijbelteksten worden op een groot scherm geprojecteerd en ook de songteksten van de muziek zijn mee te lezen. En natuurlijk is er na de dienst veel tijd om elkaar te ontmoeten en na te praten.

Wat is jullie visie?

Onze visie is om kerk communities te pionieren die hun wereld veranderen voor Christus. We bouwen communities die mensen op weg helpen in hun relatie met God. Mensen met een niet-gelovige of gelovige achtergrond. Mensen buiten de kerk én mensen binnen de kerk. Wij geloven dat mensen groeien door praktische, Bijbelse principes toe te passen. Thuis, in relaties en op het werk. Dit helpt hen om uit te blinken, te groeien in invloed en om het verschil te maken.

Hoe wordt de kerk gefinancierd?

De activiteiten van de kerk worden gefinancierd door giften van onze leden en bezoekers. Veel leden van onze kerk geloven in het Bijbelse principe van tienden en offers. Dit betekent dat ze 10% van hun inkomen aan de kerk geven en daarnaast aanvullende giften geven. Iedere bezoeker wordt echter aangemoedigd om zelf te bepalen of en hoeveel hij wil bijdragen. Onze organisatie is als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) aangemerkt. Giften aan C3 Den Haag zijn dus belastingaftrekbaar.

Wie geeft leiding aan de kerk?

C3 Den Haag wordt geleid door Lucas en Nicola de Vreugd. Deze kerk maakt onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 500 C3-kerken. De Europese regio wordt geleid door Pastors Steve & Lizby Warren. Daarnaast organiseert C3 regelmatig leiderschapsconferenties om leiders in teams in C3 kerken te ondersteunen.