Actueel verslag

2015 was een bijzonder jaar voor C3 Den Haag. Als startende kerk zijn we gegroeid van gemiddeld 30 bezoekers in januari 2015 naar gemiddeld 52 bezoekers per zondagdienst aan het einde van het jaar. Opvallend is dat met name de toewijding van de vaste bezoekers is toegenomen. Dit is onder andere te zien aan de stijging van de gemiddelde maandelijkse inkomsten van ruim €3000 naar ruim €5000 per maand voor reguliere bijdragen.

Thema’s

De diensten stonden dit jaar voornamelijk in het teken van het ontwikkelen van geloof en leiderschap. Deze onderwerpen zijn vormgegeven door de preekseries: Mountains, Geloven is DOEN, Wie denk je wel niet dat je bent, Tijdloos, Geloven is zien, Who is responsible?, What if, Back to the start, Who’s next, Pioniers en Wat is mijn roeping.

Pasen en Kerstavond

Andere hoogtepunten van 2015 waren de Paasdiensten op Goede Vrijdag en Paaszondag en de Kerstavonddienst in het Diligentia Theater. Bij de Kerstavonddienst waren er 169 bezoekers aanwezig, meer dan een verdubbeling van het aantal bezoekers ten opzichte van Kerst vorig jaar.

Gastsprekers

Ook dit jaar waren er een aantal gastsprekers in de kerk, waaronder Vicki Simpson (Nu Level Ministries), Simon & Valerie McIntyre (C3 Europe), Jurgen Matthesius (C3 San Diego), Jeffrey Rachmat (Jakarta Praise Community Church) en Peter Paauwe (DoorBrekers).

Alpha Cursus en dopelingen

Dit jaar is er twee maal een Alpha cursus georganiseerd met de doelstelling om mensen kennis te laten maken met het Christelijke geloof. Deze cursussen zijn bezocht door twaalf bezoekers. Daarnaast zijn er in 2015 als gevolg van onze activiteiten 4 mensen gedoopt.

Verhuizing naar Diligentia

Dit jaar is er een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de kerk: de verhuizing naar onze nieuwe locatie, het Diligentia Theater. Het Diligentia Theater biedt meer capaciteit voor onze diensten en ons kinderprogramma en bevindt zich op een centrale locatie, op loopafstand van het centrum van Den Haag.